miercuri, 19 august 2009

daca...


Daca ar fi sa aleg intr-o floare si o persoana as alege floarea. Si da tu nu intelegi de de as alege-o pe ea pentru ca tu esti mult prea urat, da ai un suflet urat. Nu intelegi pentru ca esti o persoana corupta. Da,stiu tu ai alege persoana pentru ca ai spune ca o floare nu te face sa zambesti , nu te hraneste , nu se plimba cu tine, nu iti e alaturi la bine si la rau. Prosti! O floare te hraneste, cum nu sti cu ce? Cu oxigen cretinule , cu oxigen. Daca nu ar fi ea tu ai fi mort acum. Ea chiar daca nu iti da un sfat in momente de disperare, te asculta. Ma intrebi cum e posibil? Nu sti?! ei bine ea nu are binecuvantarea de a vorbi dar te asculta, cand se clatina, cand ii care o petala, cand frunzele i s-au ofilit sau are noi muguri ea iti spune ceva numai ca tu esti mult prea orbit de viata si nu observi. O floare te face sa zambesti numai cand te uiti la ea. E gingasa, naiva, si totusi chiar daca tu i-ai face rau ea nu te-ar dojeni.
Da,eu pe ea as alege-o in locul unei persoane. E un prieten bun , te asculta si niciodata nu te-a facut sa te simti ultimul om. Ea nu face rau nimanui si nici macar nu ar fi in stare sa faca asta. Insa o persoana poate sa te minta, sa te faca sa te simti prost, sa te abandoneze.
Da, oamenii sunt niste persoane egoiste, ar face totul numai pentru ei. Nu le pasa de ce ii inconjoara. Nu se gandesc ca natura iti e cel mai bun prieten. Datorita ei ai tu oxigen, datorita ei tu te hranesti, datorita ei meriti sa spui ca viata e frumoasa. Dar nu, tu nu sti asta, esti mult prea captivat de tot ce inseamna tehnologie, pe tine nimic nu te mai face fericit , nu mai sti ce e aai fericire, daca ma gandesc niciodata n-ai stiut pentru ca nu ai stiut sa apreciezi natura si fortele ei necomparabile, ea niciodata nu te-a mintit, ea niciodata nu te-a facut sa sufer. Ea a fost mereu ca o mama pentru tine dar tu ai respins-o .

Niciun comentariu: